Page 94 - Norsk Fiskerinaering
P. 94
I 2013 åpnet Sjømathuset på Kalbakken i
Oslo. Her produserer Lerøy-konsernet mye
av den sushien selskapet selger til Norges-
Gruppen. (Foto: Therese Tande)
har Salma blitt populært, men de siste
årene har man også satset i Frankrike.
I 2016 produserte man ca. 4.000 tonn
ferdigvare, prerigor filet og loins på
Bremnes.
Salmars Innovamar AS på Frøya
omfatter et av de norske foredling
sanleggene med størst kapasitet og
automatiseringsgrad. Salmar er også
majoritetsaksjonær i Vikenco AS som har
avdeling for slak teri og filetering på Aukra
og bra aktivitet på filet og filet produkter.
Vi har ikke fått opplyst nye foredlingstall
fra Sal mar, men i 2015 ble det produsert
22.100 tonn filet, 6.000 tonn porsjoner
og 3.800 tonn biprodukter i Salmar
systemet. Det innebar en volumøkning
største produsent av røykt laks og ørret. butikker. Ikke minst sushi står sentralt, fra året før.
Lerøy Fossen oppgir en kapasitet på og i 2015 var ambisjonen 15 millioner SinkabergHansen AS i Nærøy og
12.00015.000 tonn råvare, sløyd vekt. sushibiter fra Sjømathuset. Det volumet Namdalen profilerer seg med å følge
Ellers snakker ikke ledelsen mye om ver har neppe dalt. I februar lanserte Lerøy produktet fra smolt til filet. I all hovedsak
ken kapasitet eller produksjon. Selskapet sushiutfordreren Poke: marinert rå fisk produseres filet for Lerøys fabrikker. I
har flere avtaler med uavhengige fored med råkostsalat, byggryn eller quinoa og 2016 ble det produsert tett oppunder
lingsbedrifter. I 2013 åpnet Sjømathuset soyasaus. 5.000 tonn. SinkabergHansen har en
AS, et samarbeid med NorgesGruppen Hos Bremnes Seashore AS slaktes og prerigor og en postrigor linje. Kapasiteten
på Kalbakken i Oslo. Ambisjonen var å foredles egen fisk, og virk somheten leve for prerigor er 2225 fisk i minuttet. Disse
etablere et topp moderne prosesserings rer det mest profilerte lakseproduktet de leveres bulkvakuumpakket og utgjør
og distribusjonsanlegg for fersk sjømat siste årene, den blodferske, finpakkede hovedmengden. Noe blir postrigor fryst
rettet mot NorgesGruppens dagligvare loinsen Salma. Særlig i hjemme markedet som porsjoner.
94 "Norsk Fiskerinæring" nr.2 - 2017