Page 88 - Norsk Fiskerinaering
P. 88
Oppdrettsnæringen på Færøyene er faktisk på høyde med den norske. Ragnvald Joensen jobbet i en av forløperne til Bakkafrost, og er i dag
også styreleder for Marine Harvest på Færøyene.
helt i bunn i prestasjon. Vi hadde tett ledelsen før jeg kom. Det ble altså ingen Dette opplevde jeg svært positivt. Den
dialog med myndighetene for å endre stor overgang. Jeg snakker ikke norsk, demokratiske innstillingen til arbeidet og
regelverket, og var med helt frem til men færøysk er jo «gammelnorsk» og leder-regimet kjente jeg godt fra før. Det
regelverket ble endret og det begynte å ikke så langt unna. blir sikkert mer uvant om man kommer
gå bra. — Hva med forskjellen på færøysk fra den anglosaksiske delen av verden
— Hvorfor kom du til Norge? og norsk bedriftskultur? eller Sør-Amerika.
— Først var jeg sjef på Færøyene — Den var liten. Men det hadde blitt — Var det gode rutiner og drifts-
en stund, og tok også en mas tergrad i et økt fokus på sikkerhet i Norge, noe opplegg du kunne ta med deg fra
business og administration (MBA). Etter jeg ikke var vant med fra Færøyene. Færøyene?
seks-sju år skjedde en organisatorisk
endring i Marine Harvest. Marit Sol berg,
som hadde vært sjef i Marine Harvest
Norway, fikk ansvar for produksjonen
i sjø i hele konsernet. Da kom jeg inn
som sjef i Norge, kjøpte hus i Bergen og
flyttet med hele familien. Det var i 2011,
svarer Joensen. I og med at familien
ikke trivdes så godt, flyttet de tilbake til
Færøyene slik at han ble pendler.
— Jeg ønsket etter hvert en stil-
ling som gjorde at jeg kunne være mer
sammen med familien. Da stillingen som
Norges-sjef ble fjernet, ble jeg ansvarlig
for teknologi i Marine Harvest glob alt.
I dag jobber vi blant annet med utvi-
klingskonsesjoner og smoltproduksjon
på land.
— Hvordan var det å jobbe i Norge?
— Som leder av en liten avdeling I dag er arbeidet med de nye utviklingskonsesjonene til Marine Harvest et av de viktigste
midt i Atlanterhavet, hadde jeg god ansvarsområdene til Ragnvald Joensen. Her en dataillustrasjon av det såkalte «egget»-
kontakt både med organisasjonen og konseptet.
88 "Norsk Fiskerinæring" nr. 3 - 2017