Page 100 - Norsk Fiskerinaering
P. 100
Lars Sigvart Gran Andersen omtaler fabrikken i Skagen som en Engelsvik Canning i Skagen ligger like ved sjøen, men får råstoffet
av det beste i næringen. Her går reker og annet råstoff gjennom med bil. Imidlertid har de norske eierne en brygge like ved, slik at de
moderne, maskinelle linjer. (Foto: Engelsviken) kan ta egen båt til møtene. (Foto: Engelsviken)
av oss selv, vil jeg si at vi svaret fra jubilanten. Som to tredeler til Europa, aller sunnere og grønnere, svarer
har kunnet det vi har holdt også produ serer «private mest Sverige og Danmark, en engasjert Gran Ander-
på med; altså godt råstoff label», og er BRC- og MSC- men også en del reker til sen. 150-årsmarkeringen blir
og gode varer, som an- sertifisert. Storbritannia. Salgsavde- 8. og 9. juni i Skagen, med
sjosen vi var inne på, og lingene i Norge og Danmark kunder og kontakter fra fjern
rekene vi kom inn på etter har fordelt eksport-teigene og nær.
hvert. Dessuten har vi vært Reker uten mellom seg, der naturlig nok — Dere må ha frigjort
leveringsdyktige til kjeder i de norske tar seg av hjem- mye plass i lokalene i En-
Norge, selv om vi som alle konservering memarkedet. Det sier seg gelsviken. Hva skjer der?
andre opplever at det har 150 år etter oppstarten selv at det meste av arbeids- — Alt blir revet. Dagens
blitt stadig vanskeligere å oppgir Gran Andersen at en stokken på 24 i dag er i bygninger er reist rundt en
markedsføre eget merke, er tredel av salget går til Norge, Skagen. fabrikk fra 1919, og dette
— Er det noe nytt på har blant annet med vann-
gang? stand å gjøre. Så bygger vi
— Ja, ansjosen kom- nytt, slik at vi får nye konto-
mer i ny type boks som rer for Engelsviken Canning,
blir enklere å få opp. Enda rom der vi kan presentere
større forventninger har vi historien vår, og så blir det
til den nye rekelaken vi skal leiligheter på toppen, svarer
lansere i forbindelse med ju- Lars Sigvart Gran Andersen.
bileumsmarkeringen. Den er Etter hvert er det rikelig med
uten kjemiske tilsetningsstof- historie, lite produksjon på
fer. Samtidig vil ikke rekene hjemlig grunn, men stor tro
pakkes i spann, men i poser. på fremtiden, også for basen
Veien går hele tiden mot i Engelsviken der det hele
startet.
150-års jubileet markeres med nyvinninger og jubileumsemballasje.
Snart lanseres både ny lake, fri for kunstige tilsetninger, og ny pose
for reker og krepsehaler. (Foto: HMS)
100 "Norsk Fiskerinæring" nr. 3 - 2017