Page 100 - Norsk Fiskerinaering
P. 100

Lars Sigvart Gran Andersen omtaler fabrikken i Skagen som en   Engelsvik Canning i Skagen ligger like ved sjøen, men får råstoffet
       av det beste i næringen. Her går reker og annet råstoff gjennom   med bil. Imidlertid har de norske eierne en brygge like ved, slik at de
       moderne, maskinelle linjer. (Foto: Engelsviken)      kan ta egen båt til møtene. (Foto: Engelsviken)


       av oss selv, vil jeg si at vi   svaret fra jubilanten. Som   to tredeler til Europa, aller   sunnere og grønnere, svarer
       har kunnet det vi har holdt   også produ serer «private   mest Sverige og Danmark,   en engasjert Gran Ander-
       på med; altså godt råstoff   label», og er BRC- og MSC-  men også en del reker til   sen. 150-årsmarkeringen blir
       og gode varer, som an-     sertifisert.              Storbritannia. Salgsavde-  8. og 9. juni i Skagen, med
       sjosen vi var inne på, og                            lingene i Norge og Danmark   kunder og kontakter fra fjern
       rekene vi kom inn på etter                           har fordelt eksport-teigene   og nær.
       hvert. Dessuten har vi vært   Reker uten             mellom seg, der naturlig nok   — Dere må ha frigjort
       leveringsdyktige til kjeder i                        de norske tar seg av hjem-  mye plass i lokalene i En-
       Norge, selv om vi som alle   konservering            memarkedet. Det sier seg   gelsviken. Hva skjer der?
       andre opplever at det har   150 år etter oppstarten   selv at det meste av arbeids-  — Alt blir revet. Dagens
       blitt stadig vanskeligere å   oppgir Gran Andersen at en   stokken på 24 i dag er i   bygninger er reist rundt en
       markedsføre eget merke, er   tredel av salget går til Norge,   Skagen.         fabrikk fra 1919, og dette
                                                              — Er det noe nytt på    har blant annet med vann-
                                                            gang?                     stand å gjøre. Så bygger vi
                                                              — Ja, ansjosen kom-     nytt, slik at vi får nye konto-
                                                            mer i ny type boks som    rer for Engelsviken Canning,
                                                            blir enklere å få opp. Enda   rom der vi kan presentere
                                                            større forventninger har vi   historien vår, og så blir det
                                                            til den nye rekelaken vi skal   leiligheter på toppen, svarer
                                                            lansere i forbindelse med ju-  Lars Sigvart Gran Andersen.
                                                            bileumsmarkeringen. Den er   Etter hvert er det rikelig med
                                                            uten kjemiske tilsetningsstof-  historie, lite produksjon på
                                                            fer. Samtidig vil ikke rekene   hjemlig grunn, men stor tro
                                                            pakkes i spann, men i poser.   på fremtiden, også for basen
                                                            Veien går hele tiden mot   i Engelsviken der det hele
                                                                                      startet.























                                                            150-års jubileet markeres med nyvinninger og jubileumsemballasje.
                                                            Snart lanseres både ny lake, fri for kunstige tilsetninger, og ny pose
                                                            for reker og krepsehaler. (Foto: HMS)



       100 "Norsk Fiskerinæring"  nr. 3 - 2017
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105