Page 74 - Norsk Fiskerinaering
P. 74
Glem ikke torsken! Sjømatrådet har ført
an med skreikampanje i Frankrike, men
volumet er fremdeles torsk merket torsk.
Mange norske produsenter og eksportører
bidrar. Vi har snakket mest med Norfra.
sier Jan Arne Kvalsvik i Norfra. Tromsø-
eksportøren sender i all hovedsak fersk
hvitfisk til Paris og landet rundt. De siste
årene har det omfattet levendelagret
fisk.
— For oss som selger, er det fortref-
felig å kunne forlenge sesongen ved å
tilby levendelagret. Da vi hadde opp-
drettstorsk om høsten og frem til jul, var
det lettere å selge fisken også i toppse-
songen. Da var vi i markedet hele tiden,
sier han. Kvalsvik kjenner også til at
norske konkurrenter har tilbydd levende-
lagret torsk i høst.
Norfras Kvalsvik er ellers godt for-
grert både med nummer en og nummer let. Det er en stor utfordring med mange nøyd med innsatsen sjømatrådet har
to, står man sterkt med fordeler innen muligheter, sier Lapyrere i Lerøy. gjort med skreipatruljen, et tiltak som ble
både produksjon, logistikk og distribu- Hos Norfra varierer Frankrike mellom satt inn for å sikre at det faktisk er skrei
sjon. Neste år ser jeg for meg 5-6.000 å være det nest viktigste og tredje viktig- som blir solgt som skrei. Brudd fører til
tonn torsk hvorav det meste vil bli fored- ste markedet. — Ubetinget på topp tre, at man nektes å selge skrei resten av
Vi ønsker alle våre forbindelser
en riktig God Jul og et Godt Nytt År!
74 "Norsk Fiskerinæring" nr. 11/12 - 2016