Page 43 - Norsk Fiskerinaering
P. 43
mer med for fullt, sto laksen Det er ikke mange som skjærer
og ørret for hele 77 prosent mer i fisken enn Lerøy. De senere
av omsetningen, hvitfisken årene har konsernet investert
for bare 15 prosent. EU er tungt i høyforedling av laks og
hovedmarkedet med Frank ørret. I dag består VAP-segmentet
av fire enheter. Lerøy Fossen på
rike og Spania i front, og sto i Osterøy utenfor Bergen (bildet) er
fjor for 56 prosent av Lerøys Norges største røykeri for laks og
eksport. Omset ningen i Norge ørret, og har en kapasitet på 12-
utgjorde som nevnt 20 pro 15.000 tonn råvare per år, regnet
sent, og salget til Asia rundt 12 i sløyd vekt.
prosent. I alt selger konsernet
sjømat til over 70 land. Ingen i
Norge har bredere distribusjon
og salg. dyktige på havbruk, for å si det
Vi spurte konsernsjefen hva forsiktig. Lerøy Seafood Group
han vil trekke frem som de er kort sagt et flott selskap
tre sterkeste sidene til Lerøy med mange sterke sider.
Seafood Group. Han trengte — På hvilke områder
ikke be tenkningstid. må dere først og fremst bli
— At vi er et helintegrert bedre? Seafoods og Havfisk. To food Group la frem sitt beste
selskap for laks og hvitfisk. — Vi har en helintegrert flotte selskaper med mange resultat noen gang. Overskud
Det er en stor styrke. Selska verdikjede som løper fra svært dyktige folk. Det som det før skatt ble 4,7 milliarder
pets historiske markedsori båtripe og lakseegg helt ut til har gledet meg aller mest er kroner, tre ganger mer enn i
entering er også en viktig del forbruker. Vi kan bli bedre på måten vi er blitt tatt imot på i 2015. Da er det vanskelig å
av vår grunnmur. Jeg våger å absolutt alt, og jobber målret NordNorge. være skuffet. Lakselusa er
påstå at ingen har større mar tet for det. Mitt utgangspunkt — Hva har skuffet deg selvfølgelig en utfordring, men
kedskompetanse enn oss, noe er at ingen er gode nok — alle mest? den skal vi takle.
som har vært en helt nødven kan bli bedre. — Ikke noe jeg kommer — Hvor mye av laksen
dig forutsetning for selskapets — Hva gledet deg mest i på i farten. 2016 ble jo et blir bearbeidet?
utvikling de siste 20 årene. Og 2016? fantastisk godt år for norsk — Det kommer an på
så vil jeg mene at vi er svært — Oppkjøpet av Norway sjømatnæring, og Lerøy Sea hvordan du regner. La meg si
Ledertrioen i Lerøy Seafood Group ute på et av anleggene til Lerøy Sjøtroll. Fra venstre konserndirektør Havbruk, agronom Stig Nilsen, sjefen
selv Henning Beltestad og konserndirektør Økonomi og finans, siviløkonom Sjur Malm. Disse tre har ledet konsernet de siste fem årene. (Foto:
Lerøy)
"Norsk Fiskerinæring" nr. 2 2017 43