Page 148 - Norsk Fiskerinaering
P. 148

ozon, høytrykk og superkjø-
       ling. Kan vi f.eks. ha makrel-
       len fersk lenger dersom den
       superkjøles? Spiller det noen
       rolle for videre foredling?
       Kan vi så også — og her
       kan Polen bidra, utvikle nye
       produkter slik at folk spiser
       mer pelagisk fisk? Selv har
       jeg vokst opp med silde kaker
       og makrellkaker som vi ser
       lite av i dag. Kanskje kan noe
       av det vi finner ut i Prohealth
       bidra til at vi begynner å innta
       mer og flere pelagiske pro-
       dukter igjen. Gjerne lettvinte,
       sier Rustad. Pelagia er med i
       styringsgruppen.
          Dette er eksempel på et
       prosjekt som er satt i gang
       før fusjonen, og der forløpet
       videre også blir omtrent som
       om fusjonen ikke hadde
       skjedd. Men bildet er alle-
       rede i ferd med å endre seg.
       Matteknologi ved Høgskolen
       i Sør-Trøndelag blir ikke bare
       admin istrativt underordnet
       NTNU, man flytter også


















































       148 "Norsk Fiskerinæring"  nr. 11/12 - 2016
   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153