Page 148 - Norsk Fiskerinaering
P. 148
ozon, høytrykk og superkjø-
ling. Kan vi f.eks. ha makrel-
len fersk lenger dersom den
superkjøles? Spiller det noen
rolle for videre foredling?
Kan vi så også — og her
kan Polen bidra, utvikle nye
produkter slik at folk spiser
mer pelagisk fisk? Selv har
jeg vokst opp med silde kaker
og makrellkaker som vi ser
lite av i dag. Kanskje kan noe
av det vi finner ut i Prohealth
bidra til at vi begynner å innta
mer og flere pelagiske pro-
dukter igjen. Gjerne lettvinte,
sier Rustad. Pelagia er med i
styringsgruppen.
Dette er eksempel på et
prosjekt som er satt i gang
før fusjonen, og der forløpet
videre også blir omtrent som
om fusjonen ikke hadde
skjedd. Men bildet er alle-
rede i ferd med å endre seg.
Matteknologi ved Høgskolen
i Sør-Trøndelag blir ikke bare
admin istrativt underordnet
NTNU, man flytter også
148 "Norsk Fiskerinæring" nr. 11/12 - 2016