Page 122 - Norsk Fiskerinaering
P. 122
mangler renhet og friskhet. perlende, men disse vil ha en Elegant og kjølig stil Chianti Classico Riserva
Vinen blir «flat og tam» på klar og ren smak. med fin og kremete Agostino Petri 2011, Vic-
smak. Er det en dyr, gam- mousse. Delikat chiomaggio. Drue: 90
mel og flott vin, bør du be om munnfølelse med prosent Sangiovese. Vmp
hjelp. Noen viner, som gam- rik og grønn eple- nr. 5010301. Kategori 6.
mel rød Bordeaux eller Rioja, Løp og kjøp! frukt og snev av Pris: 225,- kroner.
kan ha en aroma som delvis Til slutt noen gode tips. autolyse (brød- 88 poeng.
minner om elementer av kork Organic Chenin Blanc bakst). Kremete En relativt stabil
uten at det er feil på vinen. 2013, Western Cape munnfølelse og gjenganger i hei-
Vin med skrukork kan også ha i Sør Afrika. Druer: fin lengde med men, men det er
korkfeil. Det kan skyldes feil Chenin Blanc. Pro- ørlite bitter het. min første smak
ved fatlagringen eller dårlig dusent: Reyneke. Drikker godt av 2011. Det
hygiene i vinkjeller en. Importør: Engel- nå, men er var en kjølig
Et annet og økende pro- stad. Vmpnr: enda gan- vår med sen
blem er oksidert vin. Denne #96521 BU. Pris: ske primær og blomstring,
utviklingen skyldes mindre Kr. 180,-. 86 fruktdrevet. Vil utvikle seg og men en svært
bruk av svovel i moderne poeng. få mer kompleksitet. varm sommer
vinproduksjon, samt at en- Chenin ga en tidlig
kelte produsenter nå lager vin Blanc og Sør- Syrah 2013, Western Cape høst med
med mer tilgang av luft under Afrika er en i Sør Afrika. Druer: Syrah. rik frukt.
prosessen. Oksidert vin lukter bra kombina- Produsent: Reyneke. Rikere viner
mer eller mindre som eple- sjon. Delikate Importør: Engelstad. enn de mer
skrott, neglelakkfjerner eller aroma er av Vmpnr: #97013 BU. strukturerte 2010-erne.
eddik. Det er alltid litt eddik i blomster, gule Pris: Kr. 190,-. 87 Vicchiomaggio lager vanligvis
vin, og vi har ulike terskler for frukter og krydder, samtidig poeng. tilgjengelige og matvenn-
hvor mye hver enkelt av oss som den har preg av å ha Mørk, nærmest lige viner i en «middle of
aksepterer. Av og til kan dette ligget på bunnfallet. Delikat lilla. Også i the road» stil, men denne
bare kjennes som et lett stikk og «easygoing» munnfølelse, Afrika gir syrah- vinen er kanskje mer preget
i nesen. med flott syre og god konsen- druen viner av mørk, jordlig frukt enn
Lett gjæring i flasken er et trasjon. Sertifisert økologisk. som dufter vanlig. Sursøte bær med en
annet, økende problem som OBS: For tiden utsolgt! Får skogbunn og lett søtlig undertone og fin,
følge av lite bruk av svovel. håpe den kommer tilbake. bark, og med fast balanse i ettersmaken.
Vinen lukter litt stikkende, og et snev av Jordlig og tørr med under-
man kjenner lite fruktduft, men Legras Presidence Grand hvit pepper. toner av treverk og mørke
heller effekten av karbon- Cru Vieilles Vignes Brut Vinen har bra kirsebæraktig fruktkjernebær.
dioksid som fra en nyåpnet 2005. Champagne i Frank- fylde uten å virke Fin munnfølelse, vellaget og
brusflaske. Smaken er også rike. Champagne. Drue: plump. Tvert imot, har den bra fin til kjøttretter og retter som
flat og perlende. Dette er en Chardonnay. Importør: syres nert og en stram og tørr krever syre.
klar reklamasjonsgrunn. Vær Red & White AS. Vmpnr: finish. Passer til fetere rødt
imidlertid klar over at en- #5694501 BU. Pris: Kr. 460,-. kjøtt og vilt. Sertifisert biody-
kelte hvitviner skal være lett 91 poeng. namisk.
122 "Norsk Fiskerinæring" nr. 2 - 2016