Page 19 - piscus
P. 19
● Makrell fra Norge servert i brød fra enkle
gatekjøkken er svært populært i Istanbul.
Det finnes utallige andre måter makrell
tilberedes på. Varmrøykt er vanlig. Hel
makrell fylt med en blanding av løk, pin-
MARINA SOLUTIONS AS har over 25 år med erfar-
jenøtter, valnøtter og andre godsaker fås
ing og kompetanse fra marinabransjen. Selska-
på bedre restauranter. Men for folk flest i
pets målsetting er å levere de beste enkelt-
Istanbul er det makrell i brød som er eneren.
produktene som ivaretar behovet til en marina,
Når opptøyene pågikk på Taximplassen for
båtlivet og markedet langs kysten.
kort tid siden, ble det satt opp grillkjøk-
MARINA SOLUTIONS’ betongbrygger er forberedt
kener i utkanten av plassen slik at demon-
for montering av strøm og vannposter i en unik
strantene kunne spise seg mette på energi-
" {
rik makrell.
| "
Solutions lette å vedlikeholde.
Tilpasser seg
Det tyrkiske konsumet av makrell forteller
mye om hvordan norsk fisk både tilpas- MARINA SOLUTIONS AS sin kranbåt
ses lokale tradisjoner, og hvordan den nok Marina Ocean kan ta oppdrag som:
også er med på å utvikle nye mattradi- Ő Forankringsarbeid, service og vedlikehold
sjoner. Laks selges over hele verden, selv av marina anlegg og oppdrettsanlegg
i tropiske land hvor det aldri har svømt Ő Frakt av utstyr og kraningsarbeid
verken laks eller ørret. Klippfisk har et Ő ROV tjenester
marked bygget på iberiske tradisjoner. Sild Ő Brannkanon er installert ombord
har aldri vært en egyptisk fisk, men det med kapasitet på 1.500 liter per minutt
spises flere titusen tonn. Ikke bare norsk, Ő Olex kartsystem for nøyaktig
men fra flere nordvestatlantiske land. Det bunnundersøkelse
meste av silda spises varmrøykt. Ő Varmesøkende kamera er installert
ombord som kan benyttes til søk etter
Renessanse for makrell personer og andre typer redningsoperasjoner
Japansk sushi- og sashimitradisjon ble
endret da det ble oppdaget at fersk norsk Besøk oss på www.marinas.no
laks var fri for parasitter, samtidig som
den hadde perfekt smak og konsistens.
Alt dette er kjente eksempler på norsk fisk
sin integrering inn i lokale mattradisjoner Telefon: 70 30 08 90
over hele verden. Makrell i brød på tyrkisk Besøksadresse:
Rystene 24, 6037 Eidsnes PiscusNytt
vis er ikke like kjent. Norsk makrell har gitt
Postadresse:
en gammel tradisjon renessanse. Den var Ivar Aasengate 18 6153 Ørsta
i ferd med å forsvinne sammen med svik- post@marinas.no
tende tyrkiske makrellfiskerier. ●● www.marinas.no 19