Page 19 - piscus
P. 19

●  Makrell fra Norge servert i brød fra enkle
                     gatekjøkken er svært populært i Istanbul.
                       Det finnes utallige andre måter makrell
                     tilberedes på. Varmrøykt er vanlig. Hel
                     makrell fylt med en blanding av løk, pin-
                                                                      MARINA SOLUTIONS AS har over 25 år med erfar-
                     jenøtter, valnøtter og andre godsaker fås
                                                                      ing og kompetanse fra marinabransjen. Selska-
                     på bedre restauranter. Men for folk flest i
                                                                      pets målsetting er å levere de beste enkelt-
                     Istanbul er det makrell i brød som er eneren.
                                                                      produktene som ivaretar behovet til en marina,
                     Når opptøyene pågikk på Taximplassen for
                                                                      båtlivet og markedet langs kysten.
                     kort tid siden, ble det satt opp grillkjøk-
                                                                      MARINA SOLUTIONS’ betongbrygger er forberedt
                     kener i utkanten av plassen slik at demon-
                                                                      for montering av strøm og vannposter i en unik
                     strantene kunne spise seg mette på energi-
                                                                                  " €            {
                     rik makrell.
                                                                          |   " ‚                              ‹
                                                                      Solutions lette å vedlikeholde.
                     Tilpasser seg
                     Det tyrkiske konsumet av makrell forteller
                     mye om hvordan norsk fisk både tilpas-           MARINA SOLUTIONS AS sin kranbåt
                     ses lokale tradisjoner, og hvordan den nok       Marina Ocean kan ta oppdrag som:
                     også er med på å utvikle nye mattradi-           Ő  Forankringsarbeid, service og vedlikehold
                     sjoner. Laks selges over hele verden, selv         av marina anlegg og oppdrettsanlegg
                     i tropiske land hvor det aldri har svømt         Ő   Frakt av utstyr og kraningsarbeid
                     verken laks eller ørret. Klippfisk har et        Ő   ROV tjenester
                     marked bygget på iberiske tradisjoner. Sild      Ő   Brannkanon er installert ombord
                     har aldri vært en egyptisk fisk, men det           med kapasitet på 1.500 liter per minutt
                     spises flere titusen tonn. Ikke bare norsk,      Ő   Olex kartsystem for nøyaktig
                     men fra flere nordvestatlantiske land. Det        bunnundersøkelse
                     meste av silda spises varmrøykt.                 Ő   Varmesøkende kamera er installert
                                                                        ombord som kan benyttes til søk etter
                     Renessanse for makrell                             personer og andre typer redningsoperasjoner
                     Japansk sushi- og sashimitradisjon ble
                     endret da det ble oppdaget at fersk norsk        Besøk oss på www.marinas.no
                     laks var fri for parasitter, samtidig som
                     den hadde perfekt smak og konsistens.
                     Alt dette er kjente eksempler på norsk fisk
                     sin integrering inn i lokale mattradisjoner                          Telefon: 70 30 08 90
                     over hele verden. Makrell i brød på tyrkisk                          Besøksadresse:
                                                                                          Rystene 24, 6037 Eidsnes         PiscusNytt
                     vis er ikke like kjent. Norsk makrell har gitt
                                                                                          Postadresse:
                     en gammel tradisjon renessanse. Den var                              Ivar Aasengate 18 6153 Ørsta
                     i ferd med å forsvinne sammen med svik-                              post@marinas.no
                     tende tyrkiske makrellfiskerier. ●●                                  www.marinas.no                  19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24