Page 16 - piscus
P. 16
Norsk makrell ● Istanbul er nok mer kjent for sine praktfulle
moskeer enn for makrell i brød. Landet er det
fjerde viktigste markedet for norsk makrell.
av Terje Engø
Norsk makrell - en tyrkisk tradisjon
Norsk laks har satt farge på fat med sushi og sashimi verden rundt. I Brasil, Portugal og flere
andre land forbindes ikke først og fremst med olje, gass og flott natur, men bacalao – klippfisk.
I Tyrkia er det verken laks eller torsk som setter de mest synlige spor, men makrell.
n vandring en kveld langs Nordmenn kjøper seg gjerne en pølse Norsk kvalitet sikret gjennom en
gatemarkeder, restauranter og i brød. Nederlenderne spiser gjerne moderne fiskeflåte med selektive og
ferjekaier i Istanbul, viser med matjes-sild i brød, - unge som eldre. effektive fiskeredskaper, kvalitetsbevis-
Etydelighet hvorfor eksporten Matjessilda er ikke usannsynlig losset i ste foredlere og svært gode og kvalitets-
av norsk makrell til Tyrkia har skutt til Egersund av en norsk båt. Norsk fisk er sikrede logistikkløsninger sørger for at
himmels. Du finner den overalt, både på med andre ord en viktig del av mange norsk fisk finner veien til alle deler av
restauranter og små gatekjøkkener. lands mattradisjoner. verden.
16 PiscusNytt