Page 16 - piscus
P. 16

Norsk makrell  ●  Istanbul er nok mer kjent for sine praktfulle
                             moskeer enn for makrell i brød. Landet er det
                             fjerde viktigste markedet for norsk makrell.










               av Terje Engø








































                     Norsk makrell - en tyrkisk tradisjon




                     Norsk laks har satt farge på fat med sushi og sashimi verden rundt. I Brasil, Portugal og flere
                     andre land forbindes ikke først og fremst med olje, gass og flott natur, men bacalao – klippfisk.
                     I Tyrkia er det verken laks eller torsk som setter de mest synlige spor, men makrell.




                             n vandring en kveld langs     Nordmenn kjøper seg gjerne en pølse     Norsk kvalitet sikret gjennom en
                             gatemarkeder, restauranter og   i brød. Nederlenderne spiser gjerne   moderne fiskeflåte med selektive og
                             ferjekaier i Istanbul, viser med   matjes-sild i brød, - unge som eldre.   effektive fiskeredskaper, kvalitetsbevis-
                     Etydelighet hvorfor eksporten    Matjessilda er ikke usannsynlig losset i   ste foredlere og svært gode og kvalitets-
                     av norsk makrell til Tyrkia har skutt til   Egersund av en norsk båt. Norsk fisk er   sikrede logistikkløsninger sørger for at
                     himmels. Du finner den overalt, både på   med andre ord en viktig del av mange   norsk fisk finner veien til alle deler av
                     restauranter og små gatekjøkkener.  lands mattradisjoner.          verden.


                16   PiscusNytt
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21