Page 17 - piscus
P. 17
Norsk makrell
Bilder fra venstre:
● Store deler av befolkningen i Istanbul
har som tradisjon å spise og drikke ute.
De er kjøpesterke, og det er her det
konsumeres mest norsk makrell.
● Makrell serveres ofte så enkelt.
Stekt med sitron og løk.
Uskumru Norveç broen er det et restaurantområde hvor et norsk. I hovedsak alltid norsk makrell. I
For ikke lenge siden, ruslet underteg- stort antall restauranter selger sjømat. fjor var Tyrkia det fjerde største marke-
nede journalist rundt i området ved På vei mot restaurantene stopper jeg det for norsk makrell, etter Japan, Kina
Galatabroen i den europeiske delen av ved et lite mobilt gatekjøkken. I prak- og Sør-Korea.
Istanbul. På vestsiden av broen, på kaien sis en liten grill, en skap til oppbeva- Eksporten av fryst makrell til Tyrkia
like ved Den Nye Moskeen Yeni Cami, ring av brød og fisk, samt en gassflaske. fortsetter å øke. I fjorårets fem første
samles gateselgere på kaien. Under Fiskefiletene er «uskumru» - makrell på måneder ble det eksportert 4577 tonn.
PiscusNytt 17