Page 45 - padling 02 2018
P. 45

Ingredienser for 12 burgere
                                                                                        •  800 gram kvernet karbonadekjøtt-
                                                                                           deig av storfe
                                                                                        •  400 gram kvernet karbonadekjøtt-
                                                                                           deig av svin
                                                                                        • 3 egg
                                                                                        •  1 dl ketsjup / BBQ-saus / worcester-  Mat til padleturen
                                                                                           saus/ tacosaus
                                                                                        •  1 ss søt chilisaus
                                                                                        •  1 ss dijonsennep
                                                                                        •  3 ss strøkavring
                                                                                        •  2 stk rødløk (100 – 150 gram) – fin-
                                                                                           hakkes
                                                                                        •  2 stk finhakkede chilipepper – fin-
                                                                                           hakkes

                                                                                        Dryss i tørrkrydder som sitronpepper,
                                                                                        timian, koriander, basilikum – eller det
                                                                                        du har for hånden. Har du ferske urter
                    Blåmugg eller gulost på burgerne? Hvorfor ikke begge deler – og litt   av de nevnte slagene, så kan du med
                  forskjellige dressinger og tilbehør? Da kan den enkelte velge selv. Det er alltid   fordel finhakke urteblader og mikse
                  spennende å kunne prøve nye smakskombinasjoner.                       dette inn i burgerdeigblandingen. Bruk
                                                                                        gjerne revet mozzarella-ost til toppin-
                                                                                        gen (når burgerne stekes eller revarmes
                                                                                        for servering).

                                                                                        Serveringstips: Friske urter slik
                                                                                        som timian, koriander eller basilikum
                                                                                        hever totalinntrykket på burgerfesten.
                                                                                        Ta med deg noen urtekvaster i en liten
                                                                                        plastboks, og legg et par små kvaster på
                                                                                        hver tallerken rett før servering.

                                                                                        Dressing til 12 burgere
                                                                                        •  3 dl ketsjup
                                                                                        •  2 stk rødløk (finhakkes)
                                                                                        •  1 ss karri
                                                                                        •  2 ss eddik
                     For å hindre at burgerne blir for mye     Når du har gjort stekearbeidet hjemme,
                                                                                        •  1 stk chilipepper (finhakkes)
                   stekt ved gjenoppvarming på storm-  vil det være en kjapp sak å «tilberede» dette
                   kjøkkenet, kan det være smart å redusere   på stormkjøkkenet når du er ute på tur med
                                                                                        Guacamole
                   varmen noe når burgerne er blitt snudd   padlekompisene dine.
                                                                                        Guacamole lager du i hovedsak av avo-
                   og ost er lagt på som topping. Lokk over
                                                                                        kado og lime; et bra utgangspunkt får
                   stekepanna anbefales da det bidrar til en
                                                                                        du ved å mose to avokadoer og røre inn
                   enda hurtigere smelteprosess.
                                                                                        saften fra en lime. Noen finhakker hvit-
                                                                                        løk og koriander og smaker til med salt
                  burgerne litt tykke, noe som er bra når de   velge. Bruk moderat varme. Blåmuggost   og pepper, men heller ikke her finnes
                  senere skal varmes opp igjen. Nå har du et   er et spennende valg, men kanskje ikke   det to streker under hva som er riktig
                  supert utgangspunkt til deilig turmat, og   det tryggeste om du satser ene og alene på   smaksblanding. Dersom både burgere
                  herfra kan du variere med ulikt tilbehør.  dette til en stor gruppe padlekompiser. Å   og dressing er blitt godt krydret, så kan
                    En ost som jeg har erfart smelter fint   ha det som en av flere valgmuligheter er   det jo være fint med en mild guacamo-
                  på burgerne er revet mozzarella av merket   langt tryggere. La deg inspirere av bildene.   le. Men vil du kjøre godt krydret over
                  Apetina – men det lønner seg å ha lokk   Noe fasitsvar på hva som smaker best fin-  hele linja, kan du selvsagt finhakke chi-
                  over stekepannen på stormkjøkkenet når   nes ikke. Du og dine turkamerater oppfor-  lipepper eller hvitløk og mikse inn dette
                  du har lagt på osten, uavhengig av hvil-  dres herved til å finne frem til deres egen   i guacamolen.
                  ken type og hvilken produsent du måtte   favorittkombinasjon. ●●

                                                                                                                          45
                                                                                                               PADLING
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50