Page 45 - padling 02 2018
P. 45
Ingredienser for 12 burgere
• 800 gram kvernet karbonadekjøtt-
deig av storfe
• 400 gram kvernet karbonadekjøtt-
deig av svin
• 3 egg
• 1 dl ketsjup / BBQ-saus / worcester- Mat til padleturen
saus/ tacosaus
• 1 ss søt chilisaus
• 1 ss dijonsennep
• 3 ss strøkavring
• 2 stk rødløk (100 – 150 gram) – fin-
hakkes
• 2 stk finhakkede chilipepper – fin-
hakkes
Dryss i tørrkrydder som sitronpepper,
timian, koriander, basilikum – eller det
du har for hånden. Har du ferske urter
Blåmugg eller gulost på burgerne? Hvorfor ikke begge deler – og litt av de nevnte slagene, så kan du med
forskjellige dressinger og tilbehør? Da kan den enkelte velge selv. Det er alltid fordel finhakke urteblader og mikse
spennende å kunne prøve nye smakskombinasjoner. dette inn i burgerdeigblandingen. Bruk
gjerne revet mozzarella-ost til toppin-
gen (når burgerne stekes eller revarmes
for servering).
Serveringstips: Friske urter slik
som timian, koriander eller basilikum
hever totalinntrykket på burgerfesten.
Ta med deg noen urtekvaster i en liten
plastboks, og legg et par små kvaster på
hver tallerken rett før servering.
Dressing til 12 burgere
• 3 dl ketsjup
• 2 stk rødløk (finhakkes)
• 1 ss karri
• 2 ss eddik
For å hindre at burgerne blir for mye Når du har gjort stekearbeidet hjemme,
• 1 stk chilipepper (finhakkes)
stekt ved gjenoppvarming på storm- vil det være en kjapp sak å «tilberede» dette
kjøkkenet, kan det være smart å redusere på stormkjøkkenet når du er ute på tur med
Guacamole
varmen noe når burgerne er blitt snudd padlekompisene dine.
Guacamole lager du i hovedsak av avo-
og ost er lagt på som topping. Lokk over
kado og lime; et bra utgangspunkt får
stekepanna anbefales da det bidrar til en
du ved å mose to avokadoer og røre inn
enda hurtigere smelteprosess.
saften fra en lime. Noen finhakker hvit-
løk og koriander og smaker til med salt
burgerne litt tykke, noe som er bra når de velge. Bruk moderat varme. Blåmuggost og pepper, men heller ikke her finnes
senere skal varmes opp igjen. Nå har du et er et spennende valg, men kanskje ikke det to streker under hva som er riktig
supert utgangspunkt til deilig turmat, og det tryggeste om du satser ene og alene på smaksblanding. Dersom både burgere
herfra kan du variere med ulikt tilbehør. dette til en stor gruppe padlekompiser. Å og dressing er blitt godt krydret, så kan
En ost som jeg har erfart smelter fint ha det som en av flere valgmuligheter er det jo være fint med en mild guacamo-
på burgerne er revet mozzarella av merket langt tryggere. La deg inspirere av bildene. le. Men vil du kjøre godt krydret over
Apetina – men det lønner seg å ha lokk Noe fasitsvar på hva som smaker best fin- hele linja, kan du selvsagt finhakke chi-
over stekepannen på stormkjøkkenet når nes ikke. Du og dine turkamerater oppfor- lipepper eller hvitløk og mikse inn dette
du har lagt på osten, uavhengig av hvil- dres herved til å finne frem til deres egen i guacamolen.
ken type og hvilken produsent du måtte favorittkombinasjon. ●●
45
PADLING