Page 44 - padling 02 2018
P. 44

Mat til padleturen





















               TEKST OG FOTO: GUNNAR WIIK













                      Hjemmelagde burgere er ment å være en nytelse. Burgerne skal i seg selv være smakfulle og saftige, men et rikt
                    tilbehør vil uansett forbedre totalopplevelsen av måltidet. Dersom du prøver ut ulike smakskombinasjoner vil du helt
                    sikkert finne din egen favoritt.

                    Hjemmelagde burgere





                    Jeg kan vel like gjerne innrømme det – jeg elsker burgere! Men det må være skikkelige
                    greier – hjemmelaget, altså. Det skjedde noe etter at jeg smakte min broders hjemme-

                    lagde burgere på hytta hans for et par år siden.




                           å tross av at min bror har kok-  fire. Du fryser ned det som ikke går med   krydder. Rør inn strøkavringen og visp
                           kebakgrunn ble jeg imponert.   de første dagene.             sammen for å få en jevn blanding – før du
                           Jeg ble også nysgjerrig, og tenkte   Du trenger kvernet karbonadekjøtt-  har i kvernet karbonadekjøttdeig, finhak-
                    Pat dette kunne kanskje jeg også   deig. 800 gram fra storfe og 400 gram   ket løk og chilipepper. For å få jevn og god
                    klare. Og så oppdaget jeg at det ikke er noen   fra svin gir en bra miks. Men begynn   kvalitet på burgerne er det viktig at alle
                    heksekunst å få til. Og så oppdaget jeg at det   gjerne med de flytende tingene og rør   ingredienser blandes godt. Det trengs litt
                    ikke er noen heksekunst å få til. For å bruke   inn krydderet slik at dette fordeler seg   arbeid i form av knaing og elting, slik at
                    Hellstrøm-terminologi kan jeg jo bare si at   jevnt og fint. Du trenger en tilstrekkelig   alt sammen er jevnt og fint blandet med
                    mine egne burgere smaker helt fantastisk!  stor bolle som rommer alt du skal ha i   alt det andre, før du lager burgeremnene
                     Denne artikkelen er viet burgere, og   den, og hvor du får elte og jobbe med   og steker dem.
                    du får tips til hvordan du kjapt kan gjøre   deigblandingen som skal stekes til saf-  Strøkavringen vil sørge for en porøs,
                    burgermåltidet spennende gjennom et rikt   tige og smakfulle burgere.   deilig og knasende konsistens i burgerne.
                    tilbehør. Du kan like gjerne trå til med å   Du begynner med eggene, og fortset-  Men mest av alt vil disse oppleves saftige
                    lage tolv med en gang, fordi det ikke tar   ter deretter med de andre saftige greiene   og krydrete – sammen med dressingen
                    så mye lengre tid enn om du vil lage bare   – slik som sennep, ketsjup, BBQ-saus og   – når du tar deg en munnfull. Lag gjerne

            44         PADLING
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49