Page 44 - padling 02 2018
P. 44
Mat til padleturen
TEKST OG FOTO: GUNNAR WIIK
Hjemmelagde burgere er ment å være en nytelse. Burgerne skal i seg selv være smakfulle og saftige, men et rikt
tilbehør vil uansett forbedre totalopplevelsen av måltidet. Dersom du prøver ut ulike smakskombinasjoner vil du helt
sikkert finne din egen favoritt.
Hjemmelagde burgere
Jeg kan vel like gjerne innrømme det – jeg elsker burgere! Men det må være skikkelige
greier – hjemmelaget, altså. Det skjedde noe etter at jeg smakte min broders hjemme-
lagde burgere på hytta hans for et par år siden.
å tross av at min bror har kok- fire. Du fryser ned det som ikke går med krydder. Rør inn strøkavringen og visp
kebakgrunn ble jeg imponert. de første dagene. sammen for å få en jevn blanding – før du
Jeg ble også nysgjerrig, og tenkte Du trenger kvernet karbonadekjøtt- har i kvernet karbonadekjøttdeig, finhak-
Pat dette kunne kanskje jeg også deig. 800 gram fra storfe og 400 gram ket løk og chilipepper. For å få jevn og god
klare. Og så oppdaget jeg at det ikke er noen fra svin gir en bra miks. Men begynn kvalitet på burgerne er det viktig at alle
heksekunst å få til. Og så oppdaget jeg at det gjerne med de flytende tingene og rør ingredienser blandes godt. Det trengs litt
ikke er noen heksekunst å få til. For å bruke inn krydderet slik at dette fordeler seg arbeid i form av knaing og elting, slik at
Hellstrøm-terminologi kan jeg jo bare si at jevnt og fint. Du trenger en tilstrekkelig alt sammen er jevnt og fint blandet med
mine egne burgere smaker helt fantastisk! stor bolle som rommer alt du skal ha i alt det andre, før du lager burgeremnene
Denne artikkelen er viet burgere, og den, og hvor du får elte og jobbe med og steker dem.
du får tips til hvordan du kjapt kan gjøre deigblandingen som skal stekes til saf- Strøkavringen vil sørge for en porøs,
burgermåltidet spennende gjennom et rikt tige og smakfulle burgere. deilig og knasende konsistens i burgerne.
tilbehør. Du kan like gjerne trå til med å Du begynner med eggene, og fortset- Men mest av alt vil disse oppleves saftige
lage tolv med en gang, fordi det ikke tar ter deretter med de andre saftige greiene og krydrete – sammen med dressingen
så mye lengre tid enn om du vil lage bare – slik som sennep, ketsjup, BBQ-saus og – når du tar deg en munnfull. Lag gjerne
44 PADLING