Page 112 - Norsk Fiskerinaering
P. 112

Nergård-gruppen skriver sin historie tilbake til
                                     1940-tallet, men det var Ole-Arvid Nergård som
       skal Nergård ha en optimal    gjorde selskapet til et av Norges største og viktigste
       produkt miks. Dette forklarer   fiskerikonsern. I 2015 omsatte Ner gård for 2,2
       blant annet satsingen på mel,   milliarder kroner og sysselsatte over 400 mennesker.
       olje og pro teinkonsentratet,   Frysetråleren «Ole-Arvid Nergård» fisket for 127
       sier han. Med til historien hø-  millioner kroner i 2015 av totalt 502 millioner i Nergård
       rer at produks jonskapasiteten   Havfiske AS. (Foto: Nergård)
       ved landanleggene er langt
       større enn det som benyttes i
       dag.  De pelagiske konsuman-
       leggene har f.eks. en årlig
       kapasitet på rundt 200.000.
       Det er dobbelt så mye som
       man produ serte i 2015.
          — Hva gjør dere konkret
       for å øke utnyttelsen av
       råstoffet?
          — Målet er som sagt å
       utnytte hele fisken. Ingen ting
       skal gå til spille. Da må vi ha
       et opplegg som gjør dette mu-
       lig; kall det gjerne en integre-
       ringsplan fra råstoffet hales
       opp fra dypet til det havner på
       spisebordet. I Sør-Norge er vi
       nå i gang med pro duksjon av
       mel og olje, og har besluttet
       å bygge et raffinering sanlegg
       for proteinkonsentrat i Bø.












                                       Åpning av Nergård

                                                 Pelagic AS




            Som hoved-
            leverandør til mel- og

            oljefabrikken i Måløy
            ønsker vi Nergård
            Pelagic tillykke med åp-
            ningen d. 23. februar


            Haarslev Industries A/S
            Bogensevej 85
            DK-5471 Sonderso
            Denmark
            Phone:   +45 63 83 11 00
            E-mail:   info@haarslev.com
            Web:    www.haarslev.com




       112 "Norsk Fiskerinæring"  nr. 2 - 2016
   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117