Page 83 - Norsk Fiskerinaering
P. 83
smått i famil iebedriften da han mens jeg styrte med resten. Bjørn og jeg en tur hver til
gikk på realskolen. Mens de Vi ble sjefer begge to. Stockholm med lastebilen
andre ungene badet i Auna Omtrent samtidig byg full av krabber. Slitsomt, men
vatnet, vasket Ragnvald og get vi et nytt anlegg for også artig.
broder Bjørn uer på brygga. fiskematproduksjo nen.
Slik var det — alle måtte Selskapet var i en fin utvik
bidra. ling, antall ansatte økte
— I 1958 begynte jeg jevnt og trutt og vi Jevn vekst
for fullt i selskapet, og etter hadde startet Etter hvert som omsetnin
endt mili tærtjeneste var min med eksport gen økte ble det bruk for
første oppgave å kjøre rundt av levende mer plass. Alt i 1969 hadde
Vikna med båt for å kjøpe krabber. Rørvik Fisk & Fiskematforret
villaks. Det var en lærerik Hver uke ning overtatt krabbefa brikken
tid, og jeg ble godt kjent kjørte til bergensfirmaet Northern
med Viknas 6.000 holmer og Packing i Rørvik. Det ble
skjær. Den gangen hadde
vi også eget butikkutsalg i
Rørvik. Driften gikk bra, og
vi ekspanderte jevnt og trutt. Til neste år har Ragnvald
Midt på 60tallet kom også Pettersen jobbet i Rørvik
min eldre bror Bjørn med Fisk & Fiske matforretning
i 60 år. Slå den! Han har
i selskapet. Da far ga seg vært daglig leder siden tidlig
tidlig på 70tallet fikk Bjørn på 1970-tallet og eneeier av
ansvaret for fiskematen, selskapet siden 2002. (Foto:
RFF)
"Norsk Fiskerinæring" nr. 2 - 2017 83