Page 83 - Norsk Fiskerinaering
P. 83

smått i famil iebedriften da han   mens jeg styrte med resten.                   Bjørn og jeg en tur hver til
         gikk på realskolen. Mens de   Vi ble sjefer begge to.                            Stockholm med lastebilen
         andre ungene badet i Auna­   Omtrent samtidig byg­                               full av krabber. Slitsomt, men
         vatnet, vasket Ragnvald og   get vi et nytt anlegg for                           også artig.
         broder Bjørn uer på brygga.   fiskematproduksjo nen.
         Slik var det — alle måtte   Selskapet var i en fin utvik­
         bidra.                     ling, antall ansatte økte
           — I 1958 begynte jeg     jevnt og trutt og vi                                  Jevn vekst
         for fullt i selskapet, og etter   hadde startet                                  Etter hvert som omsetnin­
         endt mili tærtjeneste var min   med eksport                                      gen økte ble det bruk for
         første oppgave å kjøre rundt   av levende                                        mer plass. Alt i 1969 hadde
         Vikna med båt for å kjøpe   krabber.                                             Rørvik Fisk & Fiskematforret­
         villaks. Det var en lærerik   Hver uke                                           ning overtatt krabbefa brikken
         tid, og jeg ble godt kjent   kjørte                                              til bergensfirmaet Northern
         med Viknas 6.000 holmer og                                                       Packing i Rørvik. Det ble
         skjær. Den gangen hadde
         vi også eget butikkutsalg i
         Rørvik. Driften gikk bra, og
         vi ekspanderte jevnt og trutt.                                                     Til neste år har Ragnvald
         Midt på 60­tallet kom også                                                         Pettersen jobbet i Rørvik
         min eldre bror Bjørn med                                                           Fisk & Fiske matforretning
                                                                                            i 60 år. Slå den! Han har
         i selskapet. Da far ga seg                                                         vært daglig leder siden tidlig
         tidlig på 70­tallet fikk Bjørn                                                     på 1970-tallet og eneeier av
         ansvaret for fiskematen,                                                           selskapet siden 2002. (Foto:
                                                                                           RFF)




























































                                                                                    "Norsk Fiskerinæring"  nr. 2 - 2017  83
   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88