Page 126 - Norsk Fiskerinaering
P. 126
De er helt tørre, kraftige og ler bak og innslag av krydder etter hvert. Frisk og syrlig du har vinkjeller! Prøv nå til
nesten litt breiskuldrede som som erstatter det klassiske ettersmak. Kraft, lanolin, svineribbe.
unge, og man må «lete litt» fruktpreget når druene er krydder, touch av gule frukter.
for å oppdage vinenes sanne perfekt modnet. Dette må du Smakte nydelig til helstekt
kvalitet. Dette er viner som bare ha i kjelleren — helst i kylling. Prøv også til kalv med
passer til mat og er derfor ofte 10 år. morkler.
å finne på de beste restau-
rantene i Frankrike. Ryktene
sier at det var Hellstrøm som Beyer Pinot Gris 2015 fra
introduserte Beyer til det nor- Alsace i Frankrike.
ske markedet. Uansett; liker Produsent: Leon Beyer.
du riesling viner må du prøve Importør: Vinarius.
noen av følgende fire viner: Beyer Riesling les Ecailler Beyer Riesling Comtes Vmpnr.: #5696401. Pris:
2009 fra Alsace i Frankrike. d’Eguisheim 2008 fra Al- Kroner 225,-. 90 poeng.
Produs ent: Leon Beyer. sace i Frankrike. En svært flott Pinot Gris
Importør: Vinarius. Produsent: Leon Beyer. (PG). På tross av det varme
Vmpnr: #4407301. Importør: Vinarius. Vmpnr.: året er det ingen ungdom-
Pris: Kroner 309,-. #5621801. melig sødme i vinen slik PG
92 poeng. Pris: Kroner 379,-. ofte får. Den er tørr, nesten
Beyer Riesling 2015 fra Gulig farge, men likevel 94 poeng. stram og kun under kjenner
Alsace i Frankrike. frisk og klar for alderen. Tørr Dette må være polets man druens typiske «fedme».
Produsent: Leon Beyer. og kraftig duft som minner beste riesling-kjøp. Det er in- Fyldig vin med svakt søtlig
Importør: Vinarius. om moden hvit bordeaux, gen enkel vin og den er ennå gul frukt og pepper/krydder
Vmpnr: #4593101. Pris: men det «forsvin ner» med pur ung selv med sine snart som typisk for svært modent
Kroner 195.-. 90 poeng. luft. Denne kan med fordel 10 år. Men dette vil bli en stor druemateriale. Munn samme.
Som forventet ganske luk- tømmes i en mugge og settes vinopplevelse om 10-15 år. Her kjenner man svakt sødme
ket på nesen. En stor årgang vekk i 1-2 timer på et kjølig Etter lufting nå: mineral, hvite som vil matche asiatisk mat
vinifiert for kraft og vil måtte sted slik at den får vist frem blomster, svakt søtlig gul frukt på grunn av druens rike og
trenge tid. Gule frukter, fast sitt sanne «jeg». Smaken er på nesen. Munnen er kjølig, fete stil og unge alder. Dette
og tørr. En klump i munnen. rik, stor, mineralsk og fast. fast og med tydelig syre. Gule vil bli mer majestetisk og helt
Solmoden fruktkjerne, litt I begynnel sen litt lanolin, frukter, fersk, ung og svært tørt med lagring. En bredskul-
«over alt» akkurat nå. Minera- men det forsvinner altså lovende. Løp og kjøp hvis dret hvitvin typisk for Beyer.
Gode priser, lave laGsavGifter oG sikkert oppGjør!
K j Ø L A U K S j O N Foto: EksportutvalgEt For Fisk og hugo opdal
L A G E R A U K S j O N
F O R H Å N D S K O N T R A K T E R
SUNNMØRE OG ROMSD AL FISKESALSLA G
FISKERNES EGEN SALGSORGANISA S j ON www.surofi.no
126 "Norsk Fiskerinæring" nr. 1 - 2017