Page 126 - Norsk Fiskerinaering
P. 126

De er helt tørre, kraftige og   ler bak og innslag av krydder   etter hvert. Frisk og syrlig   du har vinkjeller!  Prøv nå til
       nesten litt breiskuldrede som   som erstatter det klassiske   ettersmak. Kraft, lanolin,   svineribbe.
       unge, og man må «lete litt»   fruktpreget når druene er   krydder, touch av gule frukter.
       for å oppdage vinenes sanne   perfekt modnet.  Dette må du   Smakte nydelig til helstekt
       kvalitet. Dette er viner som   bare ha i kjelleren — helst i   kylling. Prøv også til kalv med
       passer til mat og er derfor ofte   10 år.             morkler.
       å finne på de beste restau-
       rantene i Frankrike. Ryktene
       sier at det var Hellstrøm som                                                    Beyer Pinot Gris 2015 fra
       introduserte Beyer til det nor-                                                  Alsace i Frankrike.
       ske markedet. Uansett; liker                                                     Produsent: Leon Beyer.
       du riesling viner må du prøve                                                    Importør: Vinarius.
       noen av følgende fire viner:  Beyer Riesling les Ecailler   Beyer Riesling Comtes   Vmpnr.: #5696401. Pris:
                                  2009 fra Alsace i Frankrike.   d’Eguisheim 2008 fra Al-  Kroner 225,-. 90 poeng.
                                  Produs ent: Leon Beyer.    sace i Frankrike.            En svært flott Pinot Gris
                                  Importør: Vinarius.        Produsent: Leon Beyer.     (PG). På tross av det varme
                                  Vmpnr: #4407301.           Importør: Vinarius. Vmpnr.:   året er det ingen ungdom-
                                  Pris: Kroner 309,-.        #5621801.                  melig sødme i vinen slik PG
                                  92 poeng.                  Pris: Kroner 379,-.        ofte får. Den er tørr, nesten
       Beyer Riesling 2015 fra      Gulig farge, men likevel   94 poeng.                stram og kun under kjenner
       Alsace i Frankrike.        frisk og klar for alderen. Tørr   Dette må være polets   man druens typiske «fedme».
       Produsent: Leon  Beyer.    og kraftig duft som minner   beste riesling-kjøp. Det er in-  Fyldig vin med svakt søtlig
       Importør: Vinarius.        om moden hvit bordeaux,    gen enkel vin og den er ennå   gul frukt og pepper/krydder
       Vmpnr: #4593101. Pris:     men det «forsvin ner» med   pur ung selv med sine snart   som typisk for svært modent
       Kroner 195.-. 90 poeng.     luft. Denne kan med fordel   10 år.  Men dette vil bli en stor   druemateriale. Munn samme.
          Som forventet ganske luk-  tømmes i en mugge og settes   vinopplevelse om 10-15 år.   Her kjenner man svakt sødme
       ket på nesen. En stor årgang   vekk i 1-2 timer på et kjølig   Etter lufting nå: mineral, hvite   som vil matche asiatisk mat
       vinifiert for kraft og vil måtte   sted slik at den får vist frem   blomster, svakt søtlig gul frukt   på grunn av druens rike og
       trenge tid. Gule frukter, fast   sitt sanne «jeg». Smaken er   på nesen. Munnen er kjølig,   fete stil og unge alder. Dette
       og tørr. En klump i munnen.   rik, stor, mineralsk og fast.   fast og med tydelig syre. Gule   vil bli mer majestetisk og helt
       Solmoden fruktkjerne, litt   I begynnel sen litt lanolin,   frukter, fersk, ung og svært   tørt med lagring. En bredskul-
       «over alt» akkurat nå. Minera-  men det forsvinner altså   lovende. Løp og kjøp hvis   dret hvitvin typisk for Beyer.



































                                                 Gode priser, lave laGsavGifter oG sikkert oppGjør!
                                                                            K j Ø L A U K S j O N              Foto: EksportutvalgEt For Fisk og hugo opdal
                                                                            L A G E R A U K S j O N
                                                                            F O R H Å N D S K O N T R A K T E R
             SUNNMØRE OG ROMSD AL FISKESALSLA G
             FISKERNES   EGEN   SALGSORGANISA S j ON                        www.surofi.no





       126 "Norsk Fiskerinæring"  nr. 1 - 2017
   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131