Page 45 - Norsk Fiskerinaering
P. 45
For noen uker siden la statsminister Erna Solberg og næringsmin isteren frem den nye havstrategien ombord i Havforskningsinsti tuttets
flunkende nye «Dr. Fridtjof Nansen». Her ønsker vårt intervjuobjekt og kaptein Aron Håpoldøy statsministeren velkommen ombord. (Foto:
Kjartan Mæstad, Havforskningsinstituttet)
ningen på en god måte slik vi per definisjon aldri gode nok; En institusjon som ikke har god jobb. Gjør man det ikke,
kan få en bærekraftig hav- vi skal alltid ha ambisjoner dette kravet til seg selv, blir er det en ledelsesoppgave å
bruksnæring inn i evighe ten. om å være kreative og kri- veldig fort selvtilfreds og treg sørge for at de får gjort det,
På disse tre områdene er vi tiske og bidra til innovasjon. i sessen. eller at de får oppgaver som
— Har du en lederfilo- passer bedre. En fordel med
sofi? Havforskningsin stituttet er
— Det er å være inter- nettopp at det finnes utrolig
essert i alt som foregår mange nisjer som skal fylles
— i dette tilfel let på Havfors- med folk. Dette betyr igjen
kningsinstituttet. Det dreier at jeg må være opptatt av
seg om de ulike temaene og alt. Hvis ikke driver vi ikke
de ulike brikkene som er i in- Havforskningsinstituttet, men
stitusjonen. Vi heter Havfors- en del av det.
kningsinstituttet, og det betyr — Bør alle kunnskap
at alle mann er havfors kere, deles, eller bør HI og Norge
noe som betyr at alle skal holde noe for seg selv?
bidra til at det skaffes god — Jeg kan ikke huske
kunnskap og gis gode råd om å ha sett noe som er hem-
havet. Det er min knallharde meligstemplet på Havfors-
leder filosofi. Samtidig er det kningsinstituttet, bortsett fra
morsomt også, ved at vi kan personalsaker. Når vi får så
trekke hverandre oppover. store offentlige midler, er
Det er ikke noen som skaf- det fordi vi skal bidra tilbake
fer inntektene våre og andre til det norske samfunnet.
ikke. Alle er viktige brikker Det gjør vi best ved å dele
På CRISP-tokt i Barentshavet. Her tester man ut fangstregulerende og må yte sitt beste. Folk blir kunnskap og råd, og det er
utslippsluker i trålen. (Foto: HI) også fornøyde av å gjøre en også derfor vi satser stort på
"Norsk Fiskerinæring" nr. 3 - 2017 45