Page 67 - Norsk Fiskerinaering
P. 67

I 2016 omsatte AS Glea for 69
                                                                                          millioner kroner. Selskapet tok
                                                                                          imot ca. 2.000 tonn råstoff og
                                                                                          produserte 225 tonn tørrfisk og
                                                                                          50 tonn klippfisk. Det ble også
                                                                                          produsert litt saltfisk, lutefisk
                                                                                          og ferskfisk. Selskapet har 11
                                                                                          ansatte. Olaf Johan Pedersen
                                                                                          er daglig leder og Geir Børre
                                                                                          Johansen, styreleder i Røst
                                                                                          Sjømat AS, er styreleder.
                                                                                            A. Johansen AS
                                                                                            A. Johansen AS ble eta­
                                                                                          blert i 1946 og driver kon­
                                                                                          vensjonell fiske produksjon.
                                                                                          Hovedprodukter er tørrfisk,
                                                                                          ferskfisk, saltfisk og rognpro­
                                                                                          dukter. De senere årene har
                                                                                          selskapet omsatt for rundt
         Røst Sjømat AS har vokst frem som en meget solid og veldrevet virksomhet. I fjor passerte omsetningen   30 millioner kroner, og skapt
         112 millioner kroner. Selskapet driver en allsidig produksjon av fisk og sjømat, og med lofotrundfisk som   10­15 årsverk. A. Johansen
         hovedprodukt. (Foto: Jan Erik Wessel)                                            AS eies av Arne Nils Johan­
                                                                                          sen. Han er også daglig leder

         direktør og Gøran Greger   til AS Glea. I 1969 overtok
         styreleder. Sels kapet eies av   sønnene Olaf Johan, John og
         Brødrene Greger AS, som    Ansgar driften og eierskapet.
         igjen eies med ca. 80 prosent   I 2008 ble deler av Pedersen­
         av de tre brødrene Johnny,   familiens aksjer solgt til Arctic
         Gøran og Steinar Greger og   Taste AS. Dette selskapet ble
         ca. 20 prosent av Roy Martin   i 2015 solgt til Røst Sjømat
         Ekrem.                     AS, og 1. desember i fjor
           AS Glea                  fusjonert inn i Johansen Næ­
           kan skrive sin historie   ringspark AS, som i dag eier
         tilbake til 1936, da Olaf Pe­  33,5 prosent av AS Glea. Øv­
         dersen på Røst, H. Sverdrup   rige aksjonærer er Sirius AS
         på Reine og JM Johansen i   med 33,5 prosent, Ansgar og
         Stamsund etablerte Glea AS.   Olaf Johan Pedersen dy med   Jangaard Export AS avd. Røst produserer saltfisk, som blir sendt til
         I 1961 ble Olaf Pedersen ene­  15 prosent hver og Oddny   Sunnmøre for produksjon av klippfisk. Selskapet holder hus i den
         eier, og selskapet ble omdøpt   Pedersen med tre prosent.  store "betongklossen" midt på dette dronebildet.







































                                                                                    "Norsk Fiskerinæring"  nr. 2 - 2017  67
   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72