Page 94 - Norsk Fiskerinaering
P. 94
I alt har Troll Salmon AS 22-23 personer på lønningslisten. Nesten samtlige jobber i produksjonen. Når «Norsk Fiskerinæring» er på besøk er det
aktivitet ved alle linjer. På den ene siden klargjøres lakseskiver for kald og varm røykeovn. På den andre pakkes ferdige røykte produkter. (Foto:
Therese Tande)
Saltingen kan skje med ulike i flere forsøksprosjekter i regi
metoder, også injisering med av miljøet på Ås. Store jubi-
nåler. leumsplaner er det ikke, men
— Når vi bruker nåler, er han vil ikke utelukke at de
det for å få en god saltdistri- lager til noe når det i septem-
busjon — slett ikke for å selge ber nærmer seg 30-årsdagen
vann som kan være motivet for at de fikk anlegget i gang.
med denne metoden. Vi vel- I 2016 ble det ca. 45 millioner
ger kort og godt de metodene kroner i omsetning og et lite
som er best med tanke på pluss.
produktene vi vil produsere, — Det ble mindre, og
enten det blir tørrsalting, gikk dårligere enn forventet.
våtsalting eller stikk, sier Troll- Prishoppene på råstoffet har
gründeren i Engelsviken. Den vært over alle støvleskaft og
tidligere forskeren har deltatt gjorde 2016 veldig krevende.
Det er umulig å løfte prisen på
samme måte i andre enden,
og mange i bransjen vår har
Årlig produseres 250-300 tonn permittert eller gitt opp. Skal
ferdige røykte og gravede prisene fortsette sånn, er det
produkter. Birk Iversen lukter, veldig usunt for næringen. Og
kjenner og smaker på Troll- lite forutsigbart og uholdbart
kvaliteten opptil flere ganger for slike som oss, avslutter
daglig. Selskapet har utviklet
kvalitetskriterier med løfte om Arne J. Iversen i Troll, som
råvarer av høyeste kvalitet, har overlevd noen slike berg-
moderat saltinnhold og mild og dalbaner før og tenker å
røyksmak. (Foto: Therese Tande) takle denne også.
94 "Norsk Fiskerinæring" nr.1 - 2017