Page 93 - Norsk Fiskerinaering
P. 93
ulike land. Tilpasser dere dre salt smak. Det hadde «Then we take Norge» Gründer Arne J. Iversen har fått
med seg yngstesønnen og sam-
kvaliteten på produktene til vi egentlig sansen for selv; I jubileumsåret 2017 har Troll funnsøkonom, Birk Iversen, som
markedene? det fremhever smaken på Salmon 22-23 på lønnings- en av tre i administrasjonen.
— Vi drev mye med det fisken og er også sunnere. listen og en produksjon på Han har vært en del av Troll-
før. I Japan ønsker man for Det endte med at vi tok med 250-300 tonn ferdige røykte staben siden sommeren 2016 og
eksempel en mildere, min- oss den kvaliteten hjem og eller gravete pro dukter. De er fort satt under opplæring. Birk
ble i forkant når det gjaldt å siste ti årene har stadig mer legger ikke skjul på at det er mye
å sette seg inn i. (Foto: Therese
tilby produkter med lite salt, endt i Norge. 2006 var en Tande)
sier Iversen, som kan fortelle merkestein slik sett. Da fikk
at Japan er viktigste østfoldbedriften Matmerks
eksportmarked i dag. Spe sialitet-merke, en aner- «Norske smaksopplevelser».
kjennelse de i dag kan skilte Også spekematprodusenten
med både på Trolls røykelaks, Tind var med, men nye eiere
varmrøykt pepperlaks og gjorde at de meldte seg ut,
varmrøykt dill-laks. Merket har forteller Iversen. Den nye nor-
ikke minst vært viktig for sal- ske satsingen skjer nå med
get gjennom NorgesGrup pen investeringer i produksjonen
og Meny — og samtidig for at og i utadrettet virksomhet.
ca. to tredjedeler av salget i Heter man Troll, bør man kan-
dag skjer i Norge. skje være å få i troll-landet?
Litt etter litt har stadig
mer dreid seg om å betjene
hjemme markedet. Mye av det
salget skjer på det sentrale Har til salt i laksen
Østlandet, og nå er målet å Å ha flest mulig varianter er
komme ut av «Oslo-gryta». ikke et mål. I tillegg til de tre
— Vi har inngått et salgs- nevnte produserer Troll-folket
samarbeid med Rørosmei- gravet laks, varmrøykt laks
eriet og klip pfiskprodusentene med sweet chili, røykt ørret
Jakob og Johan Dybvik og håndpillede reker. Røy-
gjennom nyetableringen av kingen skjer med bøkespon.
"Norsk Fiskerinæring" nr. 1 - 2017 93