Page 46 - padling 2018 03
P. 46
Mat til padleturen Deilige søtsaker er sikringskost, og gir ekstra energi til kroppsmaskineriet, for ikke å
Smuldrepai
med rabarbra, eple og mandler
snakke om opplevelsen av padleturen. Det handler jo om å kunne kose seg litt også,
når man først er på tur sammen. Og bare for å gjøre det helt klart – paien du får
oppskriften på her vil padlekompisene dine elske! Husk vaniljesaus og kaffe!
eg har i stor grad fokusert på varm-
TEKST OG FOTO: GUNNAR WIIK Jhar jeg lyst til å gjøre et lite sprell
retter – og da helst sunne middags-
retter – i denne spalten. Så derfor
denne gangen. Jeg vil rett og slett servere
deg en smak av det søte liv – i form av en
smuldrepai med en mild «sur-søt» smak av
rabarbra, eple og mandler. Dette vil være
en sikker vinner til desserten, sammen med
en litt sterk kaffe. Skulle du ha iskrem for
hånden, så er det selvsagt bare å kjøre på.
Kombinasjonen vil garantert smake him-
melsk. Men så spørs det jo hva man får med
seg i en kajakk; kjøleskap er det gjerne litt
begrenset med, men noen fryseelementer
kan jo være med på å berge en iskrem eller i
alle fall vaniljesausen et stykke på vei.
Jeg minnes med glede en padletur en
sommermorgen, der denne paien ble en
vesentlig del av frokosten. Vi var bare to
karer, men når våre ganer først hadde
fått smaken på pai, så var det faktisk helt
umulig for oss å slutte før paiformen var
tom. Det var like før jeg ga den navnet
suksesspai; det finnes jo noe som heter
suksessterte, så hvorfor ikke? Vi hadde
stått opp grytidlig for å kunne oppleve
soloppgangen fra sjøen. Det var en helt
vanlig hverdag – nesten i alle fall. Vi
skulle begge på jobb etter endt tur, og nå
fikk vi masse herlig energi innabords; i
dobbel forstand.
Smuldrepai til kaffen. En lun
smuldrepai til kaffen er som gull; denne
består blant annet av rabarbra, eple og
mandler. Både smaken og konsistensen
er helt fantastisk. Padlekompisene
dine kommer ikke til å slutte å spise før
paiformen er tom.
46 PADLING