Page 46 - padling 2018 03
P. 46

Mat til padleturen  Deilige søtsaker er sikringskost, og gir ekstra energi til kroppsmaskineriet, for ikke å
                                               Smuldrepai



                         med rabarbra, eple og mandler





                        snakke om opplevelsen av padleturen. Det handler jo om å kunne kose seg litt også,

                          når man først er på tur sammen. Og bare for å gjøre det helt klart – paien du får
                             oppskriften på her vil padlekompisene dine elske! Husk vaniljesaus og kaffe!



                          eg har i stor grad fokusert på varm-
               TEKST OG FOTO: GUNNAR WIIK  Jhar jeg lyst til å gjøre et lite sprell
                          retter – og da helst sunne middags-
                          retter – i denne spalten. Så derfor

                    denne gangen. Jeg vil rett og slett servere
                    deg en smak av det søte liv – i form av en
                    smuldrepai med en mild «sur-søt» smak av
                    rabarbra, eple og mandler. Dette vil være
                    en sikker vinner til desserten, sammen med
                    en litt sterk kaffe. Skulle du ha iskrem for
                    hånden, så er det selvsagt bare å kjøre på.
                    Kombinasjonen vil garantert smake him-
                    melsk. Men så spørs det jo hva man får med
                    seg i en kajakk; kjøleskap er det gjerne litt
                    begrenset med, men noen fryseelementer
                    kan jo være med på å berge en iskrem eller i
                    alle fall vaniljesausen et stykke på vei.
                     Jeg minnes med glede en padletur en
                    sommermorgen, der denne paien ble en
                    vesentlig del av frokosten. Vi var bare to
                    karer, men når våre ganer først hadde
                    fått smaken på pai, så var det faktisk helt
                    umulig for oss å slutte før paiformen var
                    tom. Det var like før jeg ga den navnet
                    suksesspai; det finnes jo noe som heter
                    suksessterte, så hvorfor ikke? Vi hadde
                    stått opp grytidlig for å kunne oppleve
                    soloppgangen fra sjøen. Det var en helt
                    vanlig hverdag – nesten i alle fall. Vi
                    skulle begge på jobb etter endt tur, og nå
                    fikk vi masse herlig energi innabords; i
                    dobbel forstand.



                             Smuldrepai til kaffen. En lun
                      smuldrepai til kaffen er som gull; denne
                       består blant annet av rabarbra, eple og
                       mandler. Både smaken og konsistensen
                          er helt fantastisk. Padlekompisene
                       dine kommer ikke til å slutte å spise før
                                      paiformen er tom.

            46         PADLING
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51