Page 15 - Padling 2 2017
P. 15

Kjeldsund














































                  Når det er tendenser til å friskne til er det smart å holde
                                                                     På tide å komme seg hjem.
                  sammen og kommunisere med hverandre. Hvis vi kunne tegne
                  inn tankebobler, så ville nok det stått «gleder meg til boknasild».




                  Lenge siden sist …                                 form av papptallerkener, pappkopper, rø og beinrester fra silda ble
                  Siden jeg ikke hadde spist boknasild siden ungdomsårene, var   kremert i komfyren, for øvrig en metode som Hallstein – det gode
                  jeg spent på om jeg ville like det. I oppveksten var jeg ikke sær-  tur-, hytte- og middagsvertskap – betrodde oss kan etterlate seg
                  lig begeistret for denne tradisjonsretten fra det gamle, gode   litt lukt en stund, men den forsvinner etter noen timers utluftning.
                  kyst-Norge. Jeg kan bare være takknemlig overfor vertskapet, for
                  denne boknasilda smakte helt fortreffelig sammen med poteter og   Padlemiljøene vokser
                  gulrøtter. Og som en slags varmdrikk fikk vi servert havresuppe   På nytt fikk jeg erfare at padleturer av dette slaget – som en
                  – kokt på hjemmelaget rips- og hyllebærsaft. Hallstein fortalte at   impulsgreie midt i uka, og at jeg kanskje ikke har så mye styring
                  han hadde bygget hele hytta med material han hadde funnet på   med hva som skal skje – kan være både spennende og morsomt å
                  holmen, og jeg lot meg både imponere og inspirere av hans ideer,   ta del i. Erfaring har vist at jeg på disse turene som jeg selv ikke
                  driftighet og pågangsmot.                          har regien på, ofte finner nye padlevenner. Videre kontakt skjer
                    Etter at alle hadde forsynt seg av maten – det kunne være både   gjerne via Facebook-chat. Jeg er medlem i tre forskjellige grupper
                  tre og fire fulle tallerkener med boknasild og tilbehør – drog   hvor tilbud om padleturer formidles, og hvor bilder og kommen-
                  Hallstein fram gitaren. Å synge sammen i godt lag er aldri feil,   tarer fra turer legges ut. Med motto som «mine venner er dine
                  og vi måtte ta oss selv i å ønske å overnatte der. Men siden dette   venner» og «jo mere vi er sammen» deles bilder, informasjon og
                  var midt i uka, ventet en ny arbeidsdag på oss neste morgen, og   erfaringer broderlig – til fordel for padlemiljøet, og ikke minst
                  vi måtte snart tenke på å komme oss hjem. Avfall fra middagen i   interessen for padling – som bare vokser og vokser. ●●



                                                                                                                          15
                                                                                                               PADLING
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20