Page 15 - Padling 2 2017
P. 15
Kjeldsund
Når det er tendenser til å friskne til er det smart å holde
På tide å komme seg hjem.
sammen og kommunisere med hverandre. Hvis vi kunne tegne
inn tankebobler, så ville nok det stått «gleder meg til boknasild».
Lenge siden sist … form av papptallerkener, pappkopper, rø og beinrester fra silda ble
Siden jeg ikke hadde spist boknasild siden ungdomsårene, var kremert i komfyren, for øvrig en metode som Hallstein – det gode
jeg spent på om jeg ville like det. I oppveksten var jeg ikke sær- tur-, hytte- og middagsvertskap – betrodde oss kan etterlate seg
lig begeistret for denne tradisjonsretten fra det gamle, gode litt lukt en stund, men den forsvinner etter noen timers utluftning.
kyst-Norge. Jeg kan bare være takknemlig overfor vertskapet, for
denne boknasilda smakte helt fortreffelig sammen med poteter og Padlemiljøene vokser
gulrøtter. Og som en slags varmdrikk fikk vi servert havresuppe På nytt fikk jeg erfare at padleturer av dette slaget – som en
– kokt på hjemmelaget rips- og hyllebærsaft. Hallstein fortalte at impulsgreie midt i uka, og at jeg kanskje ikke har så mye styring
han hadde bygget hele hytta med material han hadde funnet på med hva som skal skje – kan være både spennende og morsomt å
holmen, og jeg lot meg både imponere og inspirere av hans ideer, ta del i. Erfaring har vist at jeg på disse turene som jeg selv ikke
driftighet og pågangsmot. har regien på, ofte finner nye padlevenner. Videre kontakt skjer
Etter at alle hadde forsynt seg av maten – det kunne være både gjerne via Facebook-chat. Jeg er medlem i tre forskjellige grupper
tre og fire fulle tallerkener med boknasild og tilbehør – drog hvor tilbud om padleturer formidles, og hvor bilder og kommen-
Hallstein fram gitaren. Å synge sammen i godt lag er aldri feil, tarer fra turer legges ut. Med motto som «mine venner er dine
og vi måtte ta oss selv i å ønske å overnatte der. Men siden dette venner» og «jo mere vi er sammen» deles bilder, informasjon og
var midt i uka, ventet en ny arbeidsdag på oss neste morgen, og erfaringer broderlig – til fordel for padlemiljøet, og ikke minst
vi måtte snart tenke på å komme oss hjem. Avfall fra middagen i interessen for padling – som bare vokser og vokser. ●●
15
PADLING