Page 13 - Padling 2 2017
P. 13
Kjeldsund
Boknasilda er servert;
Jasper og Karim – far og
sønn – gleder seg til å
smake på Hallsteins
spesialitet, boknasild.
TEKST OG FOTO: GUNNAR WIIK
Padletur med noe attåt
Noen ganger har jeg opplevd at padleturen ble helt annerledes enn
jeg selv hadde tenkt på forhånd. På en tur jeg nylig ble invitert med
på, fikk jeg både treffe nye padleentusiaster og spise en middagsrett
som jeg ikke har smakt på mer enn 30 år – nemlig boknasild.
Å
kunne nyte et slikt herremåltid sammen med andre
padleglade sjeler er både hyggelig og meningsfylt.
Men avgjørelsen om å bli med denne gjengen var på
ingen måte gitt. Gradestokken viste fem fattige var-
megrader, og værvarslene på nettet var entydige på at det ville
bli både en del vind og bygevær, og jeg hadde ikke fått vite annet
enn at oppmøtestedet var Kjeldsund. Det var likevel nok infor-
masjon til at jeg valgte å slenge meg med. Kjeldsund er et eldo-
rado for den padleglade – her kryr det av holmer og skjær, og om
det blåser litt, så er det alltids mulig å finne ly for vinden.
Framme ved møtestedet for utflukten fortalte dagens vertskap
og turleder – en padleveteran som heter Hallstein – at vi kunne
sette kajakkene på sjøen straks, men at noen var blitt forsinket
og ville ankomme en drøy time senere. Med kajakkene på sjøen
padlet vi en kjapp tur, og fikk smake både på stille og urolig sjø,
mens en byge med iskaldt regn gjorde seg gjeldende. Men med
tørrdrakt er slikt ikke så mye å bry seg om, bare vinden ikke blir I området omkring Kjeldsund er det mange holmer,
for sterk og bølgene for voldsomme. hvor du vil kunne finne ly for vind og bølger når det blåser.
13
PADLING