Page 49 - GULLKANTET FREMTID
P. 49

Maten som ble servert på velkomstfesten på Nordkapp Filmfestival (FOTO: ERIK LINGJÆRDE)


                                                      Elevene på restaurant- og matfag satser   øya, og de har samarbeidet med
                                                      mye på sin ungdomsbedrift «Magerøyas   mesterkokk Eirik Bæivi om prosjek-
                                                      fristelser UB». I september samarbeider   tet «kulinarisk kino». Elevene har
                                                      de med Nordkapp filmfestival og har   også har arrangert «feskesprell» -
                                                      medansvar for flere store arrangement.   der barn og unge fikk lage og grille
                                                      De har vært med å arrangere åpnings-  sin egen fiskerett.
                                                      fest med de beste fristelser fra Mager-  Naturbruksgjengen starter høs-
                                                                                       ten med frilufts-uke på fjellet og
                                                                                       grunnleggende  sikkerhetsopplæ-
                                                                                       ring til sjøs. Sikkerhetskurset varer
                                                                                       ei hel uke, og elevene får opplæring
                                                                                       i førstehjelp, sjøredning og brann-
                                                                                       slokking om bord i fartøy
                                                                                         På fjellturen overnatter elevene
                                                                                       i lavvo. De får erfare hva det vil si
                                                                                       å etablere leir, fordele oppgaver og
                                                                                       lære å utnytte naturen. De får prøve
                                                                                       ut innlandsfiske med garn, og de får
                                                                                       opplæring i fiske med stang og oter.
                                                                                       Om kveldene er det matlaging og
                                                                                       selvfølgelig masse bålkos. Elevene
                                                                                       er veldig fornøyd med å starte sko-
                     Ken Inge er i gang med å         Hanne fi leterer laks (FOTO: KJERSTI RØST)  leåret med en slik tur. De er allerede
                                                                                       blitt en sammensveiset gjeng. ■
                     sløye kveite (FOTO: KJERSTI RØST)


                                                                                                               49
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54