Page 32 - GULLKANTET FREMTID
P. 32
Fusa vgs
Fusa vidaregåande elevar og lærarar inne i
det fl otte, nye RAS-anlegget på Sørebø i Sogn.
32
næringa. Eit solid fagleg opplegg krev tilbod innan akvakultur: Eit standard løp
godt samarbeid med lokale selskap som med to år i skulen og to år i lære, som
Bolaks, Tombre Fiskeanlegg, Eide Fjord- fører fram til fagbrev. Det andre er ein
bruk, Lingalaks, Alsaker Fjordbruk og 4-årig TAF-modell; teknisk allmenne fag
Sævareid Fiskeanlegg og globale selskap med programfag i akvakultur og realfag,
som Marine Harvest og Lerøy Seafood. ei utdanning for både fagbrev og stu-
Skulen må gje honnør til næringa som diekompetanse. Elevar frå denne utdan-
kontinuerleg gjev praksisplass til dei 70 ninga går gjerne vidare til ulike studiar
elevane skulen har «i omløp» i akvakul- på høgskular og universitet, oftast rela-
turutdanninga. Prinsippskisse for eit RAS-anlegg tert til oppdrettsnæringa. Felles for begge
Fusa vidaregåande skule har to ulike (Recirculating Aquaculture Systems). retningane er grundig opplæring i dei tre
EI FRAMTID I OPPDRETTSNÆRINGA – et hav av muligheter...
VÅRE ANLEGG VI HAR FOKUS PÅ VÅRE PRODUKTER
ER I FRONT SUNN FISK HAR GODT RENNOMÉ
med det nyeste innen OG FRISKE FOLK hos kresne kunder
produksjonsmetode Arbeidsfolket er i over 60 markeder
og teknologi v vår viktigste ressurs - verden rundt -
F
Foto: Steinar Johansen, Stian Holmenoto: Steinar Johansen, Stian Holmen
SinkabergHansen er en offensiv og framtidsrettet havbruksaktør i Ytre Namdal. Midt i Norge – i skjærgården ut mot Atlanter-i kjf d l
havet finner vi de beste levevilkårene, med stabilt kaldt og rent havvann. Vi eier og driver hele verdikjeden, fra smoltproduksjon
til slakteri og bearbeiding og har dermed full kontroll på kvalitet og matsikkerhet. Rett fra havet sendes ferske fileter ut i verden.
Vi har alt som trengs for å tilby en fersk, førsteklasses laks til et kresent internasjonalt marked.