Page 64 - padling 2018 03
P. 64
Les i neste nummer
Når du holder Padling 4 i hånden har stillheten senket seg på alle skoler og universitet. Men også
Gå ikke glipp av de som ikke er elev eller har dette som arbeidsplass, er i ferd med å gå inn i feriemodus. Mange
har sikkert for lengst planlagt ferien. Men for de som ikke har kommet så langt, og som kanskje
Padling 4 som tar ferie litt senere, er det fortsatt mulig å finne attraktive reisemål. Vi vil hjelpe deg litt med
kommer i salg denne utgaven av Padling. Vi har flere turtips fra vårt eget vakre land, fra reisemål som ikke
28. juni koster så mye og som heller ikke krever all verdens planlegging. I utgave 4 har vi ellers to tester av
spennende kajakker, test av utstyr, et nytt artig innslag i «Min kajakk», oppskrifter til herlig turmat
og mye annet spennende lesestoff. Noen eksempler på innholdet finner du under denne teksten.
Test av
Eventyrlig turmål for
kajakkpadlere Freyja og Ymir
Østre Bolærne er den I neste nummer tester vi to
østligste av de største øyene i kajakker fra Norse kayaks;
Freyja og Ymir. Freyja er en rask
øygruppen utenfor Nøtterøy turkajakk for mindre personer
i Færder kommune. Det er og Ymir er storebroren som
et attraktivt turistmål på
sommeren, inntatt av horder passer større personer. Disse
kajakkene er produsert av et
med elever på leirskole. Men norsk firma og er veldig rimelig
øyene er også et must for
kajakkpadlere som lengter priset. Litt uvanlig er det at den
etter en flott naturopplevelse. lille og store utgaven er like
I Padling 4 tar Eli Bondlid oss lange, noe som skulle tilsi ganske
likt fartspotensiale. Les mer om
med på en rundtur i vakker Hallvard Torp sine vurderinger
kystnatur i det som er den etter grundige tester av kajakkene.
ytre delen av Oslofjorden.
Artikkelen er rikt illustrert FOTO: HALLVARD TORP
med flotte bilder.
FOTO: ELI BONDLID
Med kano i
veinær villmark
Når det regner på kjente Hvalkjøtt
fjellformasjoner som -Hvalkjøtt er sunt og godt
Digerronden, Smiubelgen året rundt. Men spesielt på
og Rondeslottet dreneres sensommeren har vi mulighet
mesteparten av vannet til å kunne utnytte en unik
nordover. Først i små bekker ferskvare til å lage det som
som møtes og til stadighet kan fortone seg som eksklusive
vokser etter hvert som flere matretter. Eksklusivt er
bekker og småelver slutter kanskje litt misvisende i
seg til. Elven som samler alt denne sammenhengen –
dette vannet har fått navnet etterspørselen etter hvalkjøtt
Atna. Den blir til slutt til en er heldigvis stigende i Norge,
naturskjønn og familievennlig skriver Gunnar Wiik i sin faste
padleelv. Det kan du lese mer spalte «Mat til padleturen».
om i Jørulf Vullum sin flotte Her får du noen gode
artikkel om den rolige delen oppskrifter på lekre retter
av Atna. med god råvare fra havet som
hovedingrediens.
FOTO: JØRULF VULLUM
FOTO: GUNNAR WIIK
64 PADLING