Page 11 - Gullkantet Fremtid 2020
P. 11
Fjon Bruk
Litt bedøvelse må til når en lakseyngel skal vises frem
for fotografen. Fisken livner raskt til etter at den er sluppet ut igjen i karet.
rene og plukker dødfi sk, om det skulle være Tar inn 11 millioner rogn egne matfi skanlegg, men også til andre mat-
noen. Etter hver vaksinering kan det bli litt Mens vi går rundt i de forskjellige hallene og fi skprodusenter. Driftsoperatøren fortellere
dødelighet, men er generelt veldig lite, fortel- på uteområdet ved settefi skeanlegget, gir at fi sken begynner å bli klar for levering fra
ler driftsoperatøren. Hun følger også med på Kamilla Eskeland oss et lite innblikk i hvor- tidlig på våren hvert år, og de leverer normalt
appetitten til fi sken, noe som er veldig viktig. dan prosessen foregår ved et anlegg som laks fra juli av til utpå høsten.
Dette gjøres to-tre ganger daglig ved at hun dette. Normalt tar de inn rundt 11 millioner Men før smolten blir levert må de sjekke
tester med litt håndfôring. Deretter blir det rogn i klekkeriet løpet av perioden fra no- om den er klar for å settes i sjø (saltvann),
automatiske fôringsanlegget justert etter vember til juli, og de leverer laks i forskjellige etter å ha levd sitt korte liv i bare ferskvann.
hvordan appetitten er. størrelser, ikke bare til Alsaker Fjordbruk sine Det gjøres ved at de tar ti fi sker fra hvert kar
Driftsoperatøren utfører også jobber i klekkeriet. Inspeksjon av kar og fi sk er en viktig del av jobben til Kamilla.
11