Page 11 - Gullkantet Fremtid 2020
P. 11

Fjon Bruk






                                                   Litt bedøvelse må til når en lakseyngel skal vises frem
                                            for fotografen. Fisken livner raskt til etter at den er sluppet ut igjen i karet.


                     rene og plukker dødfi sk, om det skulle være   Tar inn 11 millioner rogn  egne matfi skanlegg, men også til andre mat-
                     noen. Etter hver vaksinering kan det bli litt   Mens vi går rundt i de forskjellige hallene og   fi skprodusenter. Driftsoperatøren fortellere
                     dødelighet, men er generelt veldig lite, fortel-  på uteområdet ved settefi  skeanlegget, gir   at fi sken begynner å bli klar for levering fra
                     ler driftsoperatøren. Hun følger også med på   Kamilla Eskeland oss et lite innblikk i hvor-  tidlig på våren hvert år, og de leverer normalt
                     appetitten til fi sken, noe som er veldig viktig.   dan prosessen foregår ved et anlegg som   laks fra juli av til utpå høsten.
                     Dette gjøres to-tre ganger daglig ved at hun   dette. Normalt tar de inn rundt 11 millioner   Men før smolten blir levert må de sjekke
                     tester med litt håndfôring. Deretter blir det   rogn i klekkeriet løpet av perioden fra no-  om den er klar for å settes i sjø (saltvann),
                     automatiske fôringsanlegget justert etter   vember til juli, og de leverer laks i forskjellige   etter å ha levd sitt korte liv i bare ferskvann.
                     hvordan appetitten er.           størrelser, ikke bare til Alsaker Fjordbruk sine   Det gjøres ved at de tar ti fi sker fra hvert kar

























                     Driftsoperatøren utfører også jobber i klekkeriet.  Inspeksjon av kar og fi sk er en viktig del av jobben til Kamilla.


                                                                                                               11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16