Page 8 - GlutenFRI 0420
P. 8
REPORTASJE
INGEBJØRGS BESTE OPPSKRIFTER
Ingebjørgs Saftig
glutenfrie gulrotkake og proteinrikt
brød
4 egg Glasur:
2,5 dl sukker 200 g Philadelphia 400 gram Cottage Cheese
2,5 dl jyttemjøl 100 g smør 4 egg
1 ts vaniljesukker 200 g melis 400 gram glutenfri havregryn
1 ts salt 4 ts vaniljesukker 2 ts bakepulver
2 ts natron Rørast sammen og smøras 2 ts salt
2 ts kanel oppå og langs sida. 1 dl gresskarkjerner
4 dl raspa gulrøtter
1, 5 stk. raspa eple Bland egg og Cottage Cheese. Ha i bakepulver,
100 g hakka kokesjokolade salt og deretter havregryn. Bruk stavmiksar og
1 ½ dl olje miks alt sammen godt. Røra skal vera fast og
litt seig. Ha i gresskarkjerner til slutt. Smør
Egg og sukker vispast til eggedosis. Alt det tørre siktes og rørast inn i eggedosisen. ei brødform og hell røra over i den.
Rør inn raspa gulrot og eple, hakka sjokolade og olje i deigen. Hell i smurt rund Om du vil, kan du strø gresskarkjerner som
kakeform og steik i 45 min på 175 °C, nederst i omnen. Avkjølast på ei rist. «pynt» på toppen! Steik på varmluft,
Glasuren rørast sammen og smøras oppå og langs sida. 210 °C i 25 minutt.
8 Nr. 4/ 2020