Page 8 - GlutenFRI 0420
P. 8

REPORTASJE





             INGEBJØRGS BESTE OPPSKRIFTER

             Ingebjørgs                                                    Saftig



             glutenfrie gulrotkake                                         og proteinrikt

                                                                           brød


             4 egg                  Glasur:
             2,5 dl sukker          200 g Philadelphia                     400 gram Cottage Cheese
             2,5 dl jyttemjøl       100 g smør                             4 egg
             1 ts vaniljesukker     200 g melis                            400 gram glutenfri havregryn
             1 ts salt              4 ts vaniljesukker                     2 ts bakepulver
             2 ts natron            Rørast sammen og smøras                2 ts salt
             2 ts kanel             oppå og langs sida.                    1 dl gresskarkjerner
             4 dl raspa gulrøtter
             1, 5 stk. raspa eple                                          Bland egg og Cottage Cheese. Ha i bakepulver,
             100 g hakka kokesjokolade                                     salt og deretter havregryn. Bruk stavmiksar og
             1 ½ dl olje                                                   miks alt sammen godt. Røra skal vera fast og
                                                                           litt seig. Ha i gresskarkjerner til slutt. Smør
             Egg og sukker vispast til eggedosis. Alt det tørre siktes og rørast inn i eggedosisen.   ei brødform og hell røra over i den.
             Rør inn raspa gulrot og eple, hakka sjokolade og olje i deigen. Hell i smurt rund   Om du vil, kan du strø gresskarkjerner som
             kakeform og steik i 45 min på 175 °C, nederst i omnen. Avkjølast  på ei rist.  «pynt» på toppen! Steik på varmluft,
             Glasuren rørast sammen og smøras oppå og langs sida.          210 °C i 25 minutt.






















































         8    Nr. 4/ 2020
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13