Spilt siden sist

Med sin fordelaktige beliggenhet på steinryggen gjennom Vestfold kan Larvik GK åpne tidlig og stenge seint – også i år med tørre, gode forhold.


Larviks

lykkepille

Larvik er mer enn Farris Bad og Stavernfestivalen. Den beste medisinen er byens golfbane.

Golfanlegget ved Fritzøe Gård har en dramatisk og tragisk forhistorie. Egentlig skulle 18-hullsbanen i Larvik vært beitemark for kyr, men en tidlig sommerdag i 1988 brenner den store gården ned til grunnen. Alle 520 kyr omkommer.

Som grunneier og nyutdannet agronom søker Scilla Treschow Hokholt råd om hva hun bør gjøre. I august 1988 konkluderer omtrent alle eksperter med det samme: Bygg en golfbane!

Det skal vi være glade for i dag. Larvik ble tidlig ansett som én av Norges topp 10-baner, men i takt med høyere rough, mindre penger til vedlikehold og andre baneetableringer falt Vestfold- banen på de flestes ranking. Det bør revurderes nå.

De siste åra har greenkeeper-søsknene Ragnhild og Steinar Skilbred levert et produkt i toppklassen, med greener og spesielt fairwayer som få kan vise maken til. Den mest plagsomme roughen er tatt ned for å gjøre banen mer spillbar, og flere bunkere – som ikke er Larviks styrke – er fjernet for å spare tid til det som er viktig. Og Larvik har lyktes.

Den fordelaktige beliggenheten på Vestfold-raets rygg gir banen en overlegen drenering og tidlig sesongåpning, også i år. Vi spilte banen på åpningsdagen 14. april – flere uker før andre baner i området kunne åpne – og fikk hakeslepp av de gode forholdene. Alt tyder på at Jan Sederholms design får en perfekt bunad i år også.


Selv tidlig på våren kaster kveldssola et magisk lys over Larvik GK.
Banen er lett å gå, og du har kort vei fra green til neste tee. Flere vannspeil er nå åpnet opp for å løfte det visuelle inntrykket.
De siste åra har Larvik igjen vært tilbake i toppstand, nå med mindre rough og mer spillbare flater for alle.
BESTE HULL:

Hull 10, 11 og 12 er Larviks «Amen Corner». Her utfordres du i større grad på taktiske valg, og gjennomføringen avgjør om scorekortet ødelegges eller ikke.


SVAKESTE HULL:

Hull 4 er etter vår mening det svakeste hullet på banen. Det er i lengste laget for de fleste, og den tverrlagte greenen er ofte hard og lite mottakelig


VANSKELIGSTE HULL:

Teknisk er det krevende på hull 10 til 12, men de fleste opplever nok hull 9 (Kalvespranget, par-4, 376 m fra tee 58) og hull 13 (Langelasken, par-5, 526 m fra tee 58) som de vanskeligste, rett og slett på grunn av lengdene og vinden.


TYPE BANE:

Åpen parkbane med tidvis utsikt til Larviksfjorden.


HVOR MANGE BALLER TRENGER DU?

Før trengte du et arsenal. Nå er roughen klipt ned på smarte steder, og med raus saks. Det har gjort banen mer åpen og spillbar, og mindre utsatt for store balltap.


HVA KOSTER DET?

550 kroner på hverdager. 650 kroner i helg og på helligdager for 18 hull. 300/350 kroner for 9 hull.

VÅR DOM:
  • Tidlig åpning og lang sesong
  • Tette og gode fairwayer og greener
  • Lett å gå, kort vei til neste hull
  • Varierende mengde og sandtype gjør forholdene i bunkerne uforutsigbare. Noen av dem sliter også med dreneringen, som ellers er null problem på banen.
Larvik GK // Stavernsveien 232, 3267 Larvik // 33 14 01 40 // www.larvikgolf.no